CATEVA DETALII DESPRE STIVUITOR, ECHIPAMENT IMPORTANT IN INDUSTRIE

Majoritatea depozitelor au achizitionat cel putin un stivuitor, mai exact un dispozitiv ce are capacitatea de a ridica sute de kilograme prin intermediul a doua furculite realizate din metal. Reprezinta un echipament foarte important pentru orice antrepozit, companie de transport maritim sau firma de productie.

Se prezinta sub forma unui camion mai mic, actionat de catre un operator inainte, pana in momentul cand furcile sunt impinse sub marfa pentru ca aceasta sa fie ridicata. Furcile unui stivuitor sunt confectionate din otel, sunt alimentate cu propan, benzina, diesel sau energie electrica si  au capacitatea de a ridica tone de greutate. Stivuitoarele alimentate cu benzina si propan sunt mai puternice decat cele electrice, merg mai repede dar sunt mai dificil de mentinut.

Stivuitoarele alimentate electric (operate cu ajutorul bateriilor) sunt mai indicate in cazul caselor mari, deoarece nu elimina gaze nocive.

In general, stivuitoarele sunt realizate sa functioneze in depozite dar si pe diferite terenuri, acestea fiind alimentate cu benzina sau gaz natural, prezinta anvelope grele si sunt mai puternice.

Pe piata exista o gama larga de stivuitoare care pot sa fie inchiriate la un pret mai scazut fata de cele noi, trebuind doar sa verificati daca lamele sunt in stare buna sau necesita reparatii mari. Exista companii de inchirieri stivuitoare asa cum exista si companii de inchirieri nacele care sunt foarte indicate pentru clientii care dispun de un buget mai limitat si care au cerinte de case mai mari. Se pot gasi pe piata echipamente pentru stivuitoare atat noi cat si folosite si anume: parti ca platforme de acces, cele doua furculite si alte echipamente necesare.

Un lucru important pentru un operator in conducerea unui stivuitor este acela de a fi atent la greutatea incarcata pe stivuitor si sa fie calificat in ceea ce priveste conducerea lui.

In concluzie, stivuitorul ca si nacela sunt echipamente extrem de importante in diversele  tipuri de construnctii fie ale cladirilor sau fie ale celor de tip naval si sunt recomandate de catre specialisti pentru ca deplasarea sa fie realizata cat mai usor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s